IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предпазливостта на пазарите понижи цената на петрола

Трейдърите очакват срещата на ОПЕК следващата седмица. Тогава трябва да се реши дали картелът ще удължи споразумението за свиване на петролния добив

10:01 | 18.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Петролът поевтинява в четвъртък, след като инвеститорите станаха по-предпазливи заради задълбочаването на скандалите в САЩ, съобщава Investing.com.

Заместник-министърът на правосъдието на САЩ Род Розенщaйн назначи бившия директор на ФБР Робърт Мълър като специален прокурор, който да оглави разследването за предполагаемата руска намеса в изборите.

И двата основни сорта петрол поевтиняват с 0,20%, като американският лек суров петрол WTI се търгува на ниво 48,97 долара, а европейският бенчмарк Брент – на ниво 52,09 долара за барел към 9:40 часа българско време.

Трейдърите очакват срещата на ОПЕК следващата седмица. Тогава трябва да се реши дали картелът ще удължи споразумението за свиване на петролния добив. 

В сряда петролът поскъпна, след като пазарите приветстваха понижението в резервите в САЩ. Американската Администрация за енергийна информация обяви, че запасите в САЩ са записали спад от 1,8 млн. барела през седмицата, приключила на 12 май. Все пак понижението е по-малко от очакваното в размер на 2,4 млн. барела.

На 25 май се очаква ОПЕК да удължи действието на споразумението за добива. Международната агенция по енергетика (МАЕ) предупреди в сряда в свой доклад, че картелът може и да не успее да овладее предлагането, дори да се споразумее за продължаващи съкращения в добива.

Фючърсите върху петрола изтриха по-голямата част от ръстовете, натрупани от ноември насам, когато ОПЕК и редица други производители, включително Русия, се договориха да свият добива.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:56 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още