IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стачката в Кувейт приключи и петролът пое надолу

Американският петролен институт съобщи за пореден ръст в резервите в САЩ

09:45 | 20.04.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на петрола поеха надолу в сряда, след като стачката на петролните работници в Кувейт приключи, а Американският петролен институт съобщи за пореден ръст в резервите, пише WBPonline.

Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI се понижават с 2,5% до 41,39 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поевтинява също с 2,5% до 42,91 долара за барел към 9:20 часа българско време.

Предишната сесия и двата сорта поскъпнаха заради стачката на работниците в петролния и газовия сектор в Кувейт, която понижи добива в страната до 1,1 милиона барела дневно от среден обем около 3 милиона барела дневно.

Очаква се още днес добивът да бъде подновен и това подновява опасенията за свръхпредлагането, което продължава да тежи на цената на петрола.

Междувременно във вторник вечерта Американският петролен институт обяви, че петролните резерви в САЩ са нараснали с 3,1 милиона барела през седмицата до 15 април, което е над очакванията за повишение от 2,4 милиона барела.

Официалните правителствени данни на Администрацията за енергийна информация се очакват в по-късно в сряда, като пазарите прогнозират ръст от 2,12 милиона барела.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
Internet
преди 8 години
Резервите на САЩ... По смешно название за пряка държавна дотация за ненужен продукт от това няма. И за поддръжка на едно абсолютно ненужно производство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
Internet
преди 8 години
Резервите на САЩ... По смешно название за пряка държавна дотация за ненужен продукт от това няма. И за поддръжка на едно абсолютно ненужно производство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още