IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung отново стартира продажбите на Galaxy Note 7 в Южна Корея

Компанията рестартира и рекламната кампания за устройството и обещава 50% отстъпка за всички евентуални бъдещи ремонти на дисплеите

09:42 | 03.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Корейският технологичен концерн Samsung стартира отново продажбите на противоречивия смартфон Galaxy Note 7 в Южна Корея, както беше обещано, предаде DPA.

Компанията рестартира и рекламната кампания за устройството и обещава 50% отстъпка за всички евентуални бъдещи ремонти на дисплеите. Офертата важи само за устройствата, купени от Южна Корея. 

Смартфонът вече се продава в САЩ, а продажбите в Европа се очаква да стартират до края на ноември.

Това е поредната стъпка на Samsung в опита да оправи скандала с Galaxy Note 7. Проблемите започнаха още през август, когато малко след пускането на пазара на 19 август първите собственици се оплакаха от прегряващи батерии и самозапалващи се устройства.

Това доведе до стартиране на световна програма за замяна на над 2 млн. устройства, като само тази операция може да струва на концерна до 1 млрд. долара. 

Проблемите доведоха до мащабно разследване. Програмата за изтегляне обаче се оказа доста трудна, което доведе и до правителствена намеса, последвана от удължаване на периода на възстановяване на сумите за някои клиенти. С надежда да ускори процеса Samsung дори пусна временно софтуерно решение, с която ограничи капацитета на батерията на 60%.

Като цяло кризата все още не е преодоляна и все още не е ясно дали Samsung ще успее да изпълни целта си да подмени 80% от продадените до спирането на продажбите 2 млн. устройства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още