IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малките и средни предприятия от Европа могат да стъпят в САЩ само чрез TTIP

Европа ясно раздели процеса на интеграция на Турция от споразумението за бежанците, според евродепутата Светослав Малинов

13:50 | 18.06.16 г. 5
Малките и средни предприятия от Европа могат да стъпят в САЩ само чрез TTIP

Европейските малки и средни предприятия могат да влязат на американския пазар само през споразумение като TTIP. Това коментира евродепутатът от групата на Европейската народна партия (ЕНП) Светослав Малинов в предаването "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него, ако Великобритания реше да напусне Европейския съюз (ЕС), това няма да има ефект на разпространението в други държави.

“Има значително малцинство сред европейските елити, което казва, че най-доброто, което може да се случи на ЕС, е Великобритания да напусне. Тези, които познават историята на интеграцията и ЕС, знаят, че изключително много инициативи са блокирани от Великобритания", допълни евродепутатът.

Той коментира и отношенията между Берлин и Анкара.

"Трябва да си дадем сметка, че Ердоган се опита да притисне ЕС, но съвсем не по начина, по който повечето критици внушават - изнудвайки ги за бежанците и за пари. Той се опита да накара ЕС да направи специален компромис за Турция във връзка с нейната интеграция и конкретно за либерализацията на визите. Това не се случи и Европа ясно раздели процеса на интеграция на Турция от споразумението с нея", каза още Малинов.

Целия разговор можете да проследите във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Видео виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
Dimat
преди 7 години
Ще стъпят на куково лято!Където и да стъпи,робът стъпва САМО,като роб!!!Ако въобще му позволят!За целата са предвидени редица "демоНокраДични процедури,след чието "изпълнение",е възможно единствено робът да се довлече,като "демократичен скелет.За радост на бъдещите археолози.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 3
ing5rov
преди 7 години
Европейските малки и средни предприятия могат да влязат на американския пазар само през крив макарон !Търсете ентусиасти за идеята си в задния двор , тема "Политика".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 4
scott
преди 7 години
поправка: малките и средните предприятиа ше фалират заради ттип, а посуе псевдопоуитици кат теб ше им обесневат: ех ако бехте стъпили в САЩ....нема никъв начин да продаваме нещо там. дори на ***. мауинов, подписвай ттип и ше видиш твоя "електорат" да гуасува за демократската партиа на сащ и ше ги питаш - ама чакайта нали, нещо така, бех фактор тука? Кат се обърнеш към съда щи кажат: според подписаното демократската парита на сащ е единствената демократска партиа в светъ. ако не си неин активис, не си никой. оди се пери.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 4
michaelis12
преди 7 години
Не ни треа да стъпваме в Сашшш седете си там и си разцъквайте с ващо TTIP дома стига толкоз Сашовски диктат и Блумбъргска пропаганда. И фалирайте по-бързичко ако е възможно .......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още