IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Учителите ще ползват безплатно материали за курсове по зелено предприемачество

Проектът GREENT е разработен от Джуниър Ачийвмънт България и съфинансиран от програма „Еразъм+“

12:31 | 24.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

От новата учебна 2017/2018 година всички желаещи учители в България ще могат да ползват напълно безплатно база данни за преподаване на  зелено предприемачество. Курсовете са одобрени от Министерството на образованието и науката.

Това се случва в рамките на  проект по зелено предприемачество GREENT на Джуниър Ачийвмънт (JA). Проектът бе награден миналата седмица с отличието  Collaboration Award на Световната лидерска конференция на JA Worldwide, която се проведе в Атланта, САЩ, съобщи организацията.

Проектът GREENT е разработен от Джуниър Ачийвмънт България през 2015 г. и е съфинансиран от програма „Еразъм+“ на Европейския съюз. Мисията на проекта, в който участват общо пет организации от мрежата на JA в Европа - в България, Гърция, Румъния, Латвия и Норвегия, е да създаде образователни инструменти, които да помогнат на учителите да изградят нагласа за екологосъобразно предприемачество.

Вече напълно завършени са методология за преподаване на зелено предприемачество чрез метода на blended learning (смесено обучение, използващо онлайн технологии в съчетание с традиционно преподаване в класната стая), учебна програма по зелено предприемачество и наръчник за учителя с 36 напълно разработени урока, които учителят може да използва в клас.

В рамките на гимназиалния курс е предвидена възможност за младите хора да разработят и свои собствени идеи за устойчив бизнес в 7 лесни стъпки.

Проектът ще приключи с международна конференция в края на септември 2017 г. в София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още