IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ готови да помагат на Украйна за енергийните доставки

Международната помощ за Киев ще доведе до стабилизиране и ръст на икономиката, според вицепрезидента на Щатите Джо Байдън

11:42 | 05.04.14 г. 1
САЩ готови да помагат на Украйна за енергийните доставки

САЩ ще помогнат на Украйна за енергийните доставки за страната. Това е обещал американският вицепрезидент Джо Байдън в телефонен разговор с временно изпълняващия длъжността премиер Арсений Яценюк.

Двамата са се обединили около тезата, че Киев трябва да търси своята независимост от Русия не само в политически, но и в енергиен план.   

САЩ са готови да си сътрудничат с Украйна и Европа за предотвратяването на използването на енергийните доставки като политическо оръжие, заявил е още Байдън. По думите му помощта от Америка и други държави ще помогне на Украйна да посрещне повечето от своите нужди.



Припомняме, че в четвъртък президентът на САЩ Барак Обама подписа закон за предоставянето на Киев на 1 милиард долара във вид на гаранции по кредити. През март Международният валутен фонд (МВФ) пък обяви спасителен пакет за Украйна между 14 до 18 милиарда долара.

Байдън приветства одобряването на помощите за Украйна, като допълни, че това ще доведе до стабилизиране и ръст на нейната икономика.

Вижте повече в репортажа!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
Готови-готови, колко да са готови? Лесно се дават прясно напечатани хартийки без покритие. Друго е, дали са готови да превозват /например/ газ от щатите до Украйна. И не съм сигурен, че Украйна има готовност да приема доставки по вода. Щатите на обещания са силни, на ресурс още ги няма, а украинците - ами, поредните подмамени камилчета.Дупе да им е яко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още