IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на T-Market отчита подобрение на резултатите за третото тримесечие

Планирана е експанзия на веригата до 50 супермаркета от сегашните 30

17:31 | 26.10.10 г.
Собственикът на T-Market отчита подобрение на резултатите за третото тримесечие

Оборотът на Maxima България, която притежава веригата супермаркети Т-Market, се е увеличил през третото тримесечие на 2010, като се изравнява със стойностите от същия период на 2009 година, съобщиха от компанията.

За отчетния период оборотът е над 27,478 млн. лева. През първото полугодие на 2010 оборотът e бил над 54 млн. лева, което е с 14,8% по-малко в сравнение със същия период на миналата година. За третото тримесечие разликата вече е под 1%.

„Нашият бизнес е повлиян от промяната на потребителските навици по време на кризата. Отчитаме увеличаване на продажбите на стоки от по-нисък ценови сегмент, както и на промоционални продукти. Потребителите стават все по-информирани и очакват да получават по-високо качество срещу парите си“, коментира генералният директор на Maxima България Вигинтас Шапокас.

През втората половина на миналата година Т-Market замрази разширяването на веригата заради икономическата обстановка. Според Шапокас сега отново е настъпил моментът за експанзия. “В най-близко бъдеще планираме разширяване до 50 супермаркета с цел увеличаване стойността на компанията в България“, казва той.

В началото на октомври Maxima България получи разрешение от Комисията за защита на потребителите (КЗК) за придобиването на контрол върху магазини от търговска верига „Калея” в София посредством сключването на дългосрочни договори за наем.

Maxima България има 30 магазина и е собственост на базираната в Литва Maxima Grupe.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още