IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон "губи" офис площи, превръщани в жилища

Близо 372 хил. кв. м офиси в Уест Енд са били превърнати в жилища и хотели за 10 години

11:33 | 22.11.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Лондон "губи" офис площи, превръщани в жилища

Над 4 млн. кв. фута (близо 372 хил. кв. м) офис площи в Уест Енд в Лондон са били „загубени“, след като са били превърнати в жилища и хотели през последните 10 години поради по-голямата стойност на последните, пише FT.

Според проучване на консултантската компания H2SO от 2001 г. насам около 3 млн. кв. фута в региона са били конвертирани в жилища, а други 1 млн. кв. фута – в хотели и развлекателни обекти.

Това е утежнило растящия недостиг на качествени офис площи на ключови локации в централен Лондон, пише изданието.

В резултат на този недостиг наскоро бе съобщено, че наемите в Уест Енд са преминали границата от 100 паунда на кв. фут (около 1076 паунда на кв. м) за пръв път след началото на кризата.

Процесът по преобразуване на офиси е малко вероятно да се промени в близко бъдеще, тъй като в региона са издадени разрешителни за конвертирането на още 1,8 млн. кв. м.

Сред обявените наскоро проекти е и този на Land Securities, която смята да изгради луксозни апартаменти в своя знаков 26-етажен небостъргач Portland House в Уестминстър.

Компанията наскоро е поканила различни архитекти да участват с проекти за преобразуването на небостъргача, построен през 60-те години. Компанията е реализирала и други подобни проекти, като има голям дял на жилищните площи и в проектите, които в момента изгражда, пише изданието.

Известна част от загубата в предлагането на офис площи в централен Лондон е била компенсирана от нови проекти, въпреки че те рядко се осъществяват в най-централните локации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 14 rate down comment 0
lyusien
преди 13 години
Вижте -всеки инвеститор продава това от което има печалба В момента печелят от предлагане на телните площи за жилищни нужди *** банкери се *** и затова никои не предлага построени сгради за банкови финансови и застрахователни офиси Когато станат по-малко лакоми -тенденцията ще се обърне и търсенето на бизнес офиси ще нарастн Въпрос на време Чаоо Желаяви успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още