IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вдигат най-високия хотел в света в Шанхай

Хотелът ще бъде разположен между 84-ия до 110-ия етаж на 121-етажната кула Shanghai Tower

13:21 | 21.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Вдигат най-високия хотел в света в Шанхай

Shanghai Jin Jiang International Hotels Group Co. планира да изгради най-високия хотел в света в Шанхай, пише Bloomberg.

Проектът, който ще се реализира съвместно с Shanghai Tower Development Co., предвижда изграждането на хотела Shanghai Tower J-Hotel, който ще има 258 стаи.

Хотелът ще бъде разположен между 84-ия до 110-ия етаж на 121-етажната кула Shanghai Tower.

Кулата ще бъде висока 632 м и се очаква да бъде втората по височина сграда в света, когато бъде завършена през 2014 г.

Китай е един от съществените претенденти за водеща страна в развитието на високото строителство. В момента най-високата сграда в страната е Shanghai World Financial Center, който бе завършен преди две години. Компанията Shanghai Greenland Group Co. пък започна строителството на третата по височина кула в света в китайския град Ухан край река Яндзъ.

„Фактът, че (дадена сграда) е най-високата, остава в съзнанието на хората“, казва Никълъс Мак, изпълнителен директор, оглавяващ базираната в Сингапур компания за проучвания и консултантски услуги SLP International Property Consultants Pte.

„Има много хора, които може да твърдят, че те са най-луксозни, но това е малко субективно. Да се изгради най-високата сграда е техническо предизвикателство и това дава права на собствениците да се изтъкват.“

В момента най-високият хотел е Park Hyatt в Shanghai World Financial Center, който е разположен между 79-ия и 93-ия етаж. Кулата е висока 492 м и е изградена от Mori Building Co.

В момента най-високата кула в света е Burj Khalifa в Дубай, чиято височина е 828 м. В нея е разположен първият хотел на модния дизайнер Джорджо Армани, който обаче заема по-ниски етажи.

Хотелът Ritz-Carlton, който в момента се изгражда в Хонконг, ще заема между 102-ия и 118-ия етаж във високата 490 м кула International Commerce Centre. Тази височина ще му позволи да заеме първото място на Park Hyatt в Шанхай.

Новият хотел на Jin Jiang ще бъде разположен по-високо и от Ritz-Carlton, тъй като 110-ият етаж на кулата Shanghai Tower ще бъде на около 574,5 м височина, което е по-високо от тази на хотел Ritz-Carlton, пише изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:11 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още