IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Покупката на имот в Букурещ – мисия невъзможна за повечето жители на града

Средната цена на студио в някои от новите комплекси в румънската столица започва от 57 хил. евро с ДДС

17:55 | 21.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Покупката на имот в Букурещ – мисия невъзможна за повечето жители на града

За болшинството от жителите на Букурещ покупката на апартамент остава почти мисия невъзможна, пише ZF.

До тази констатация достига изданието предвид цените на проектите в градския център, където цената на студио започва от около 60 хил. евро.

С други думи със заплата от по-малко от 600 евро на месец е почти невъзможно да си позволите вноската от 350 евро за кредит от 57 хил. евро по правителствената програма за покупка на жилище „Първи дом“, сочи изданието.

По последни данни на Националния статистически институт средната заплата в страната е 1864 леи (440 евро), която почти не може да покрие месечните вноски на студио в стар жилищен блок в покрайнините на Букурещ.

Изданието цитира цените на апартаменти, предлагани от компанията Real Time, в седем нови комплекса в Букурещ. Цените за студио в комплекс в източния регион Титан започват от 57 хил. евро с ДДС и достигат до 65 хил. евро с ДДС за сравним апартамент в други квартали.

Миналата година бе посочено, че цените на жилищните имоти в някои региони на Букурещ се отчели до 50% спад от началото на кризата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:49 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още