IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Улица в „Кенсингтън“ с най-скъпите жилища в Англия и Уелс

Средната цена на имот на улица „Виктория Роуд" в лондонския квартал е около 6,4 млн. паунда

16:27 | 28.02.11 г.
Улица в „Кенсингтън“ с най-скъпите жилища в Англия и Уелс

На улица „Виктория Роуд“ в квартал „Кенсингтън“ в западната част на Лондон се намират най-скъпите жилищни имоти в Англия и Уелс, сочат данни на сайта Mouseprice.com, цитирани от BBC.

Средната цена на имот на улицата е около 6,4 млн. паунда.

„Виктория Роуд“ се покачва до върха от 10-та позиция в класацията преди година благодарение на имот, продаден за 11 млн. паунда през 2010 г.

Улицата тръгва от парка Кенсингтън Гардънс и в района й се намират забележителности като концертната зала Роял Албърт Хол и Националният исторически музей.

Тя измества от първото място площад „Честър Скуеър“, който беше начело на класацията две години. Площадът в лондонския квартал „Белгрейвия“, където се намира жилището на бившия премиер Маргарет Тачър, пада до трето място след Инграм Авеню в Хампстед в Северен Лондон.

14 от 20-те най-скъпи улици в Англия и Уелс се намират в лондонските квартали „Кенсингтън“ и „Челси“.

Средната цена на имотите на 10-те най-скъпи улици в Лондон се е повишила до 5,9 млн. паунда.

Проучването се базира на статистика за сделките на държавната агенция Land Registry и на данни от оценители. Улици, на които има много малко жилищни имоти или твърде малко сделки, не са включени в проучването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още