IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилище под наем отново на мода сред американците

Строгите изисквания за кредитиране правят покупката на жилище невъзможна за милиони американци, което ги насочва към наемния пазар

10:44 | 22.03.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Жилище под наем отново на мода сред американците

Зараждащият се бум в търсенето на апартаменти под наем в САЩ кара някои от строителните предприемачи да излязат от убежището си, като техните усилия да отговорят на това търсене смекчава удара за все още падащия жилищен пазар, пише Ройтерс.

Лесният достъп до кредит помогна за формирането на жилищния балон и тласна собствеността на жилища до рекордно високи нива. Сега процесът е противоположен. Строгите изисквания за кредитиране правят покупката на жилище невъзможна за милиони американци, което ги насочва към наемния пазар.

Продажбите на съществуващи жилища се понижиха с над 9% през февруари след три поредни месеца на ръст.

През същия месец строителите започнаха изграждането на 104 хил. многофамилни жилища, което е ръст от 33% в сравнение с предходната година. За разлика от тях еднофамилното строителство отчете спад от 28%.

Тази промяна повиши дела на многофамилните жилища от общото строителство до 19,7% през 2010 г., в сравнение със 17% по време на пика на пазара през 2005 г.

Строителите очакват този дял да продължава да се покачва.

Търсенето на жилища под наем миналата година достигна третото най-високо ниво за последните 25 години, което доведе до все по-положителни очаквания в сектора.

Доверието сред строителите на многофамилни жилища отчете най-високите си стойности за последните четири години през последното тримесечие на 2010 г.

Друг признак на промяната на пазара бе спадът в свободните жилища под наем. Той се понижи до 9,4% за последните три месеца на 2010 г. от върха от 11,1% през третото тримесечие на 2009 г., пише изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
no-credit
преди 13 години
започнаха изграждането на 104 хил. МНОГОфамилни жилища, което е ръст от 33% в сравнение с предходната година. За разлика от тях ЕДНОфамилното строителство отчете спад от 28%....Строителите очакват този дял да продължава да се покачва.---------------------Хе-хе - хамериканците започват да откриват "прелестите" на жилищните кооперации. А американската мечта с еднофамилната къща и дворче започва да се отдалечава. :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още