IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седем съвета при наемане на жилище

Няколко препоръки, които могат да ви спестят проблеми и ненужни разходи, когато наемате жилищен имот

09:24 | 15.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Седем съвета при наемане на жилище

Притежаването на жилищен имот е мечта на много хора по света. То е свързано с множество задължения, със значителни финансови разходи, а покупката и поддръжката на недвижим имот е продължителен и стресиращ процес.

(Вижте тук кои са разходите, които са отговорност изцяло на собствениците на жилище и не може да се разчита на наемателите да поемат.)

България е едно от изключенията на страна, в която почти всички домакинства обитават свое собствено жилище.

Реалността обаче показва, че много хора по света избират да живеят под наем. В много страни наемането на имот е по-разпространено от собствеността. Това се обуславя от множество фактори като народопсихология, от начина на живот и модела на работа на хората, на някои от които често се налага да сменят населеното място, което обитават поради работни ангажименти.

Също така много хора живеят под наем, защото не могат да си позволят да закупят жилище. Някои предпочитат да живеят под наем, докато подредят финансите си или съберат достатъчно пари, които им позволяват да пристъпят към покупка на жилище.

International Business Times предлага седем препоръки, които да се имат предвид при наемането на жилищен имот.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още