IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Културни дейци настояват НДК да бъде в забранителния списък за приватизация

Творците предлагат обществен съвет да участва в управлението на двореца

13:03 | 16.05.11 г.
Културни дейци настояват НДК да бъде в забранителния списък за приватизация

Националният дворец на културата (НДК) да бъде включен в забранителния списък за приватизация, настояват представители на дванадесет творчески съюза с отворено писмо, адресирано до министър-председателя Бойко Борисов и  министъра на културата Вежди Рашидов, предаде БТА.

Творците настояват управлението на НДК да бъде уредено с наредба или закон като изпълнителна агенция към Министерство на културата, е съобщил пред журналисти Николай Петев, председател на Съюза на българските писатели.

Позицията на творците е по повод временното решение на кабинета Министерството на финансите да поеме управлението на двореца. Те настояват още обществен съвет от представители на творческите съюзи да участват при вземането на управленските решения по подобие на тези съвети в националното радио и телевизия.

"Опасяваме се от подготвянето на скрита приватизация, тъй като засега нямаме яснота какви са намеренията на държавата спрямо Националния дворец на културата", е съобщила Мариана Хил, председател на Асоциацията на преводачите в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още