IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До края на годината ще бъдат заснети останалите 40% от земеделските земи

Това е станало ясно при вчерашната среща на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов с еврокомисаря по земеделие и развитие на селските райони Дачиан Чолош

10:14 | 18.05.11 г.
До края на годината ще бъдат заснети останалите 40% от земеделските земи

България ще продължи стриктно да спазва ангажиментите си за актуализация на ортофотокартата на имотите и до края на месец ноември ще бъдат заснети останалите 40% от земеделските площи в страната. Това е съобщил министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов при срещата си с еврокомисаря по земеделие Дачиан Чиолош, съобщиха от агроминистерството.

Срещата е в рамките на заседанието на Съвета на министрите по земеделие и рибарство, което се проведе вчера в Брюксел.

Първата част от парцелите беше актуализирана през миналата година, в резултат на което се оказа, че близо 5800 земеделски производители неправомерно са декларирали обработваеми парцели, защото попадали в т.нар. недопустим слой за подпомагане по Схемите за единно плащане на площ.

В резултат на това Държавен фонд „Земеделие“ наложи санкции на нарушителите. Немалка част от производителите обжалваха актовете, като срокът за приемането на тези жалби изтича на 20 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още