IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на бизнес имоти в Европа „спира за глътка въздух“

Офис наемите на континента са нараснали средно с 5,6% за последната година до юни

09:57 | 20.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: sxc.hu</p>

Снимка: sxc.hu

Процеси на продължаваща стабилизация се наблюдават на пазара на бизнес имоти в Европа, като липсата на значителна промяна в нивата на доходността напоследък показва, че пазарът спира за глътка въздух.

Това е мнението на Матю Колбърн, международен анализатор в консултантската компания Knight Frank.

Той обяснява, че инвеститорите са все така предпазливи с оглед на общите икономически изгледи и понякога се затрудняват да намерят истинската стойност в първокласния сегмент на пазара.

„Нашият най-нов доклад потвърждава картина на продължаваща стабилизация на повечето пазари на бизнес имоти в Европа“, казва той.

По-голямата част от пазарите на бизнес имоти на континента продължават да се стабилизират или да отчитат лек ръст, сочи докладът на компанията.

„Наемният ръст, макар и на сравнително скромно ниво, се задържа в онези градове, които са облагодетелствани от подобрена икономическа среда или отчитат свиване на предлагането“, добавя Колбърн.

По отношение на наемен ръст повечето от пазарите в Европа отчетоха повишение през последните три месеца. Малка промяна обаче бе регистрирана по отношение на първокласните нива на доходност.

Средният наемен ръст на офис сегмента на пазарите, включени в проучването, бе 2,6% за второто тримесечие. На годишна база повишението е 5,6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още