IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сливен, Шумен и Плевен получават бивши военни имоти

Сливен ще използва част от имотите за развитие на складовата и експортната дейност, Плевен - за скаутски лагер, а Шумен ще развива предприемачеството

17:32 | 24.08.11 г.
Сливен, Шумен и Плевен получават бивши военни имоти

Правителството ще предостави бивши военни имоти на три общини, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Община Сливен получава спортно игрище, летищния комплекс в местността "Кютюклюка" и четири имота, които се намират в местностите "Бършен", "Кютюклюка" и "Дългия рът", със 79 сгради с обща площ 15 620 кв. м.

Намерението на местната власт е да използва част от имотите за развитие на складовата и експортната дейност в региона, който е утвърден производител на плодове и зеленчуци. Целта е да се подобри инвестиционният климат чрез привличане на външни инвеститори за по-нататъшно развитие на селскостопанското производство. Използването на военния стадион към момента е крайно ограничено, тъй като съоръжението не е достъпно за жителите на общината. След реконструкция и модернизация, каквито са намеренията на местната власт, то ще може да се ползва за нуждите на спорта и физическото възпитание в Сливен и в общината.

В разпореждане на областния управител на Плевен ще бъде предоставен имот от две сгради с обща площ 107 кв. м в землището на с. Бохот. Той ще бъде използван за изграждането на скаутски лагер.

Областният управител на Шумен пък получава терена на ул. "Дунав" 2 в града. Той е с площ от 47 дка и е застроен с 21 сгради. Намерението е чрез публично-частно партньорство да се създадат възможности за развитие на предприемачеството, което да генерира работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още