IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Богат китаец иска да купи парче от Исландия

Целта е строеж на туристически комплекс на стойност 100 млн. долара

14:43 | 30.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Богат китаец иска да купи парче от Исландия

Богат китайски предприемач от сектора на недвижимите имоти е на път да купи огромна територия от Исландия за туристически проект на стойност 100 милиона долара, включващ голф игрище, съобщава Financial Times.

Китаецът Хуан Нубо е подписал протокол за продажба на площ от 300 квадратни километра от територията на Исландия. Хуан е класиран на 161-во място в списъка на световните богаташи за 2010 година на списание Forbes.

Неговата компания Zhongkun притежава туристически инфраструктури в Китай и по цял свят.

Преди това той е заемал различни постове в китайското министерство на строителството и в централното управление по пропагандата, се уточнява в публикацията.

Китайският предприемач е подписал миналата сряда предварителен договор за продажба с поземлени собственици, сред които исландското правителство. Споразумението трябва да бъде одобрено от Пекин и Рейкявик, посочва онлайн изданието Айслънд ривю.

Разположението на Исландия, която се намира на пътя между Европа и Арктика, все повече се смята за стратегическо: топенето на ледовете открива нови полярни морски пътища и прави по-достъпни минералните ресурси в региона.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още