IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продавачите на жилища на Острова се опасяват за състоянието на икономиката

В Шотландия обаче очакват продажбите да се засилят през есента с пускането на повече жилища на пазара

17:19 | 11.10.11 г. 1
Продавачите на жилища на Острова се опасяват за състоянието на икономиката

Все повече собственици на жилища във Великобритания изтеглят имотите си от продажба заради опасения, че изпитващата затруднения икономика на страната ще ги принуди да намалят цените, сочи проучване на Кралския институт на лицензираните оценители на имоти (Rics), цитирано от вестник Guardian.

Брокерите на недвижими имоти регистрират спад на новите обяви през септември, като с 5% повече брокери в сравнение с август твърдят, че предлагането на имоти е по-скоро намаляло, отколкото нараснало.

От института твърдяг, че според членовете му крехкото потребителско доверие и неспиращите опасения за икономиката карат мнозина да преосмислят решението да продадат жилищата си.

В същото време анкетираните членове на института в Шотландия очакват продажбите да се засилят през есента с пускането на повече жилища на пазара. Според резултатите от тамошното изследване, цитирани от Press Association, септември е бил най-натовареният месец на жилищния пазар в Шотландия от май, като се наблюдава и "леко увеличение" на броя на хората, отправящи запитвания за имоти. Цените на жилищата са останали до голяма степен без промяна.

Според Гриъм Хартли, директор на RICS Шотландия, жилищата, които се предлагат на "реалистични цени", се продават, което кара оценителите да очакват броят на продажбите да се увеличи през идните месеци.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:39 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Walentina06
преди 12 години
Очакванията за 2012 год и 2013 год.имотите на Острова да паднат с 50%,а у нас?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още