IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

А. Лисев: Най-търсената стока през 2012 г. ще са парите

Догодина се очаква повишена конкуренция между банките, която ще доведе до по-добри условия за някои продукти, казаха банкери по време на Клуб Investor.bg

13:27 | 18.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Асен Лисев. Снимка: Investor.bg</p>

Асен Лисев. Снимка: Investor.bg

Най-търсената стока през 2012 г. ще са парите и тези, които ги имат, ще са силните играчи, както на пазара на имоти, така и като цяло.

Това каза Асен Лисев, управляващ директор на консултантската компания MBL, по време на Клуб Investor.bg, посветен на недвижимите имоти, който се състоя вчера.

По отношение на очакванията за пазара на имоти през 2012 г. неговото мнение е, че все още няма основание за особен оптимизъм, но след 2013 г. низходящият тренд може да започне да се променя.

Според арх. Георги Савов, управител на „А-три архитектура и изпълнения” ООД и „Вамос” ООД, и през идната година секторът ще продължи да се „изчиства“ от некачествени проекти и неопитни играчи. Малките инвеститори ще продължат да изчезват, като на пазара ще останат най-големите, което ще доведе до промяна на правилата на работа, казва той.

Това потвърди и инж. Христин Хараланов, управляващ партньор на "Корект Проект" ООД, според когото инвеститорите се очаква да стават по-мъдри и да реализират „по-целенасочени проекти“.

„Българската банкова система има висока ликвидност, но изпитва глад за добри инвестиционни проекти. 2012 г. ще е годината на качествените банкови продукти“, коментира Галя Димитрова, директор "Банкиране на дребно" на Емпорики Банк България ЕАД.

Според нея догодина конкуренцията между банките по отношение на някои продукти ще се повиши и някои банки ще предложат по-добри условия по ипотечни кредити.

Снимки от събитието може да разгледате тук

Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на:
Emporiki bank Credit Agricole Group, генерален спонсор
С подкрепата на FairPlay Properties REIT

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още