IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на жилища в Китай през 2011 г. с рекордно бавен ръст от 3 години

Инвестициите в имоти в страната също са отбелязали по-бавен растеж през миналата година

15:39 | 17.01.12 г.
Продажбите на жилища в Китай през 2011 г. с рекордно бавен ръст от 3 години

Продажбите на жилища в Китай през 2011 г. са нараснали с най-бавен темп от три години, след като страната разшири прилаганите мерки за „охлаждане“ на пазара и ограничи покупките на жилища в опит да контролира рисковете от балон в сектора на имотите, предаде Bloomberg.

Сделките с жилища в стойностно изражение са се увеличили с 10% до 4,86 трлн. юана (770 млрд. долара), показват данни на Националното статистическо бюро на Китай. През декември общият им размер е бил 803,8 млрд. юана.

В същото време цените на жилищата в Китай са отбелязали спад за четвърти пореден месец през декември според данни на SouFun Holdings Ltd.

Миналия месец правителството обяви, че и през тази година няма да се откаже от ограниченията в имотния бранш, които свалят продажбите и водят до понижение на цените.

Инвестициите в жилища, офис сгради, търговски центрове и други видове недвижими имоти през миналата година са забавили ръста си до 6,17 трлн. юана, показват още  официалните правителствени данни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още