IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испанското правителство ще помага на градовете да си плащат дълговете

Градовете и регионите в страната дължат около 30 милиарда евро на подизпълнители

13:54 | 27.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Испанското правителство ще помага на градовете да си плащат дълговете

Испанското правителство обяви днес, че ще помага на общините да си плащат дълговете към подизпълнителите, подчертавайки „трудното положение“, в което се намират местните власти, предаде AP.

Вицепремиерът Сорая Саенс де Сантамария заяви след заседание на министерския съвет, че първата стъпка ще бъде кметствата да съобщят на правителството до 15 март колко дължат на подизпълнители като охранителни фирми или за портиерски услуги.

Такива компании, както и по-големи от тях, като производители  на лекарства, заявяват, че се задъхват заради неизплатени дългове към тях, докато за да се справи с кризата, правителството свива разходите на всички нива.

Градовете и регионите в Испания са силно задлъжнели след спукването на балона на недвижимите имоти през 2008 година и все по-трудно плащат на подизпълнителите си, на които дължат около 30 милиарда евро, според публикации в икономическия печат. Всеки трети фалит в Испания в момента се дължи на такива неплатени сметки. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още