IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българската строителна седмица представя решения за енергийната ефективност на дома

Посетителите на изложението могат да видят ново поколение дограми и системи прозорци, качествени изолации, модерни системи за отопление и други решения за дома

10:37 | 15.03.12 г.
Българската строителна седмица представя решения за енергийната ефективност на дома

От 14 до 17 март 2012 г. в Интер Eкспо Център София се провежда 12-то издание на международната изложба Българска строителна седмица. И тази година изложението се провежда под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) на Република България.

Като своеобразен барометър на тенденциите в строителната индустрия Българската строителна седмица засилва акцента върху екологичното и енергоефективното строителство. Участниците в изложението показват пътя към бъдещите нискоенергийни обекти, помагат за масовото навлизане на екокъщите и пасивните сгради като сгради на бъдещето, дават жалони за качествено строителство на магистрали и обекти.

На изложението се представят ново поколение дограми и системи прозорци, качествени изолации, комфортно подово отопление, плоскости и покривни системи, екологични бои и иновативни настилки, модерни дизайнерски решения и ефектни профили, които улесняват ремонта или изграждането на стабилен и красив дом.

Някои прозорци имат уникални характеристики и са подходящи за пасивни къщи. Те са с високи топло- и звукоизолационни качества и подходящ соларен фактор – тройни стъклопакети пълни с газ арон, осигуряващи топлина през зимата и климатизация през лятото, защита от шума и икономическа изгода – 25% по-висока топлоизолация за само 12% по-висока цена.

Новото поколение прозорци bluEvolution - прозорецът на бъдещето с деликатния видим контур от 118 мм допринася чрез голямото разпространение на светлината до по-високи слънчеви печалби и налага тенденция за изчистен дизайн в различни цветове.

Ергономични и производителни машини и инструменти, нови строителни технологии и материали, съвременни инсталации и енергоспестяващи системи подготвят  бизнеса за проекти и инвестиции за години напред.

В мострения камион на Schüco посетителите на изложението могат да видят най-новите системи врати, прозорци, фасади, обков, пожарозащитни системи, както и тънкослойният модул ProSol TF, подходящ за наклонени фасади с рамкова конструкция – изключително решение за зали и промишлени халета, вентилируеми фасади с топлоизолация и слънцезащита и други.

Архитектите могат да се възползват от решенията за акустика и топлоизолация, които дава италианската специализирана линия от материали за стенна звукоизолация и серията RENOVATION за монтаж под настилки при подове с ограничена дебелина.

През годините като един от най-търсените материали за намаляване на топлинните загуби при вътрешни ремонти се наложи германският Депрон. Изолацията с него побеждава кондензацията на пари в помещението, не поглъща миризми, може директно да се лепят тапети, плочки, да се полага мазилка или да се боядисва с латекс, а при допир стените се възприемат като топли. Освен това Депрон е подходящ за шумо- и топлоизолация под ламинати и други видове паркети.

На строителното изложение може да се види и хидроизолационен материал по нова американо-канадска технология - гума за нанасяне с пистолет, която се втвърдява мигновено и създава висококачествена антикорозионна хидроизолация. Освен че може да се свързва с всички видове строителни материали и да се полага директно върху земни и пясъчни насипи, тя има висока издръжливост и  запазва свойствата си без изменение до 30 години.

Посетителите на Българската строителна седмица могат да видят и редица други предложения (каучукови бордюри, облицовки за басейни, тераси и фасади с ниска водопоглъщаемост, хидрофобирането и успешната борба с влагата в жилището, профили за настилки, които могат да се ползват незабавно и други).

Решенията, представени на изложението, подсказват на архитекти, проектанти, строителни експерти и на широката публика как сградите, които строим и в които живеем, да бъдат стабилни и енергийно ефективни.

В изложението със собствен щанд участва и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. На посетителите ще бъде предоставяна информация за изискванията и процедурите при кандидатстване за обновяване на многофамилни жилищни сгради по проекта на строителното ведомство, финансиран със средства от  оперативната програма “Регионално развитие”.

Обновяването на жилищните сгради, енергийното реновиране на жилищни блокове, енергийната ефективност в многофамилни жилищни сгради и други теми бяха дискутирани на 14 март по време на конференцията BuildinGreen "Енергийно обновяване на сградния фонд в България", организирана от Градът Медия Груп.

В рамките на строителното изложение също така се провеждат специализирания салон ГеоЕкспо и конференцията “Реалности и предизвикателства” за специалистите, работещи с кадастрална, геодезическа, картна информация и услуги.

Допълнителна информация можете да намерите на http://www.expo-bbw.com/.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:07 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още