IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БУЛКОНТРОЛА и Вода София представят решения за икономично потребление на ресурсите

Двете изложения ще се проведат от 28 до 30 март в Интер Експо Център София

10:52 | 22.03.12 г.
БУЛКОНТРОЛА и Вода София представят решения за икономично потребление на ресурсите

От 28 до 30 март 2012 г. в Интер Експо Център София ще се проведат бизнес изложенията БУЛКОНТРОЛА и Вода София. На тях ще бъдат представени широк диапазон технически и технологични решения, които насочват бизнеса и приобщават селищата към модерните системи за икономично потребление на ресурсите и за качествен живот.

Посетителите на 41-то издание на БУЛКОНТРОЛА ще се запознаят с широка гама нововъведения, които улесняват въвеждането на европейските норми и стандарти за безопасност във всички сектори на индустрията. Те могат да се запознаят с модерна контролно-измервателна апаратура, техника, оборудване, софтуер и системи за управление и автоматизация, водещи до стриктен контрол за пестене на ресурсите и защита на природата от замърсяване.

По време на изложението ще бъдат представени и двата модела нови системи за електролиза CHLORINSITU ® II и Dulco ® Lyse. Първият тип са надеждни, компактни и служат за дезинфекция на питейна вода на място чрез електрохимична реакция от безопасната готварска сол. С Dulco ® Lyse се произвежда електрохимично активирана вода с много ниско съдържание на хлориди - изключително важно за обработката на храни и напитки. Ще бъде представена и системата Dulcodes UV-S за дезинфекция на вода в плувни басейни.

Добри позиции за индустриално приложение в тежки условия и агресивни среди има 25 GHz 2-проводният радарен нивомер SITRANS LR250 с нова PVDF антена за течности и утайки и измервателен обхват 10 м.

SIEMENS лансира също и новата инженерингова платформа TIA Portal V11 (единна софтуерна среда за пълен инженеринг на системи за автоматизация, визуализация, задвижвания, комуникация и безопасност на машини и хора), гамата микроконтролери S7-1200 за управление на машини от нисък и среден клас, две фамилии операторски панели (Comfort и Basic) със съвременен интерфейс и новата гама задвижвания SINAMICS G120C, която осигурява до 60% спестяване на електроенергия.

Висококачествени химикали и реагенти, нови поколения апаратура и оборудване за мониторинг на ресурси, хранителни продукти, строителни обекти, за съхранение и транспорт на товари и т.н. ще улеснят прецизната диагностика и контрол на качеството.

Посетителите на БУЛКОНТРОЛА ще се запознаят и с AcroSeal ® - последна иновация в опаковането и съхранението на екстра сухи разтворители, органометални и органични съединения, с нови продукти в областта на хроматографията, вкл. разтворители за Ултрабърза Високоефективна Течна Хроматография (U-HPLC), предлагани от глобалната марка THERMO FISHER SCIENTIFIC и др.

Има нови продукти с приложения в химията, биологията и молекулярната биология – нови in vitro диагностични тестове, методи за пречистване на вода, микробиологични анализи и др.

За първи път Роми-Тех ще покаже произвежданата в Гарвенс, Германия, лентова автоматична везна за 100% контрол на теглото, изключително важна за фармацевтичната, козметичната и хранително-вкусовата промишленост.

За българския пазар, особено при конюнктурата в момента, е много ценна новата серия масови разходомери тип ТМЕ/UMC4 (Economic Line), представени от германската компания KOBOLD Messring. С тях директно се измерват масов разход и плътност на течности и газове, а индиректно и обемен разход.

На БУЛКОНТРОЛА ще бъдат представени и богата гама пневматични и хидравлични компоненти за инженерингови и сервизни дейности.

Последна актуализация: 00:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още