IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Внасят в парламента проектозакона за дейността на брокерите до края на март

Очакванията са с приемането на закона пазарът да се изчисти от некоректните и случайни играчи

17:46 | 22.03.12 г.
Внасят в парламента проектозакона за дейността на брокерите до края на март

Проектозаконът за дейността на брокерите на имоти ще бъде внесен в Народното събрание до края на март, съобщиха от Националното сдружение „Недвижими имоти“ (НСНИ).

Регулаторната рамка отразява приетия през 2010 г. и в България Европейски стандарт за услугите, предоставяни от брокерите на недвижими имоти.

От организацията посочват, че със закона ще се поставят конкретни изисквания за образователен ценз за професията "брокер на недвижим имот", както и ще се редуцира възможността некоректни и неподготвени агенти да работят на пазара.

Очакванията са с приемането на закона пазарът да се изчисти от некоректните и случайни играчи.

За подготовката на закона сдружението е получило подкрепата на Нотариалната камара, Камарата на оценителите, Камарата на строителите, Конфедерация на потребителите в България и други организации.

Сдружението отдавна работи по законопроекта за дейността на брокерите. Към организацията действат комисия по професионална етика и център за професионално обучение на брокери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:28 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още