IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайските строители се насочват към проекти в чужбина

Компаниите се опитват да задоволят засиленото търсене на имоти извън пределите на Китай

13:30 | 28.06.12 г.
Китайските строители се насочват към проекти в чужбина

Китайски строителни компании започват да инвестират в проекти в чужбина, за да отговорят на нарастващото търсене от страна на по-заможните им клиенти, съобщи Forbes, като се позова на публикация в хонконгското издание South China Morning Post.

Китайските купувачи се насочват към инвестиции в имоти в чужбина заради наложените от правителството в Пекин рестрикции на местния пазар.

Други купувачи пък се подготвят за трайна емиграция или искат да притежават ваканционен имот в друга държава.

Сред компаниите, които се насочват към строителство извън границите на Китай, са Dalian Wanda Group, публичната Country Garden, както и държавната China State Construction Engineering Corp. 

Китайските купувачи на имоти в чужбина се интересуват от пазарите в Австралия и Малайзия, които са по-близки до страната им. Много от тях обаче се насочват и към по-далечни пазари като САЩ.

От засилващите се строителни инвестиции в чужбина на китайските предприемачи могат да се възползват и глобалните консултантски компании, които имат офиси в Китай.

Очаква се тенденцията да се засили още повече, тъй като правителството в Пекин не дава знаци, че ще облекчи наложените ограничения за инвестиции в строителство и жилища.

Заради политическите и икономически рискове пък китайците, които искат да инвестират в чужбина, все повече ще се увеличават. Това пък е една отлична ниша за строителния бизнес в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още