IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Commerzbank се отказва от дейността си в сектора на имотите

Банката ще се фокусира върху основния си бизнес заради тежките регулации и нестабилната икономика

18:24 | 28.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Commerzbank се отказва от дейността си в сектора на имотите

Германската банка Commerzbank обяви официално, че напълно се отказва да финансира сектора на имотите, съобщи онлайн изданието Property Investor Europe.

Финансовата институция смята да прехвърли отпуснатите кредити за бизнес имоти на обща стойност над 170 млрд. евро към специалното звено за преструктуриране и ликвидация на активите, които не са свързани с основната й дейност.

„С оглед на продължаващото несигурно положение на финансовите пазари, задълбочаването на кризата с държавния дълг и нарастващите регулаторни тежести, Commerzbank възнамерява да ускори реформите, които вече се осъществяват, като фокусира дейността си върху клиентите и печелившия си основен бизнес и минимизира рисковете“, посочва се в прессъобщение на банката.

Основните причини Commerzbank да реши да се оттегли от сектора на имотите са по-тежките регулации и изискванията към основния капитал и ликвидността, въведени от Базел ІІІ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още