IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на луксозните жилища в Лондон продължават да вървят нагоре

Засилващата се несигурност в еврозоната и промените в данъчния режим обаче са изпуснали парата от пазара, според експерт

11:00 | 25.09.12 г.
Цените на луксозните жилища в Лондон продължават да вървят нагоре

Цените на първокласните имоти в Лондон отчетоха още едно тримесечие на бурен растеж, показват данни на компанията за недвижими имоти Savills, цитирани от онлайн изданието City A.M.

През трите месеца до края на септември луксозните жилища в британската столица са поскъпнали с 0,5% спрямо предходния тримесечен период и с 5% на годишна основа, соми статистиката.

В момента цените са с 45,8% над минимума, който удариха по време на най-тежките моменти от кредитния срив на Острова и са с 14,1% по-високи от пиковете, достигнати преди кризата.

Първокласните имоти в центъра на британската столица са се покачили с 0,8% на тримесечна база и с 5,5% на годишна, като в момента те са с 21,8% над рекордните си равнища отпреди кризата.

Според шефа на Savills Лусиън Кук обаче данните са разочароващи.

"Въпреки някои скъпи продажби, засилващата се несигурност в еврозоната и предпазливата реакция на промените в данъчния режим изпуснаха парата от пазара, макар че не доведоха до спад на цените", коментира той.

"Подробният анализ на индекса показва, че ръстът на цените все повече се дължи на най-добрия клас от луксозни жилища в Лондон", допълва експертът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още