IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пълното възстановяване на жилищния пазар в САЩ може да отнеме 50 години

Жилищният балон, на който станахме свидетели, се случва веднъж в живота, казва икономистът, помогнал за създаването на индекса S&P/Case Shiller

16:17 | 01.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Пълното възстановяване на жилищния пазар в САЩ може да отнеме 50 години

Според известния икономист Робърт Шилер "има много положителни сигнали" за жилищния пазар на САЩ в момента, но в същото време все още не е ясно дали реално протича възстановяване, пише CNBC.

Все пак експертът посочва, че пазарът на фючърсите, базирани на недвижими имоти за еднофамилните жилища, е бил "умерено оптимистичен" преди ураганът Санди да удари източното крайбрежие на САЩ, като очакванията за тази и следващите четири години са за растеж от едва 3%.

"При ръст от 3% годишно, това означава, че в реално изражение жилищният пазар е почти без промяна", споделя Шилер пред CNBC. "Това не е сигурно възстановяване."

Според икономиста, помогнал за създаването на индекса S&P/Case Shiller, пазарът на жилища в САЩ може да възвърне пълната си мощ, но това ще отнеме известно време - може би 50 години.

"Подобен жилищен балон, на какъвто станахме свидетели, се случва веднъж в живота", казва Шилер, но в същото време прави уговорката, че при нестабилност на пазара бъдещето никога не може да се предвиди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още