IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Катар проявява интерес към гръцката военна индустрия

Емирството ще представи инвестиционните си планове пред гръцкия премиер Андонис Самарас в началото на следващата година

12:05 | 11.12.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Катар проявява интерес към гръцката военна индустрия

Катар се интересува от гръцките военни компании, предвидени за приватизация - Hellenic Defense Systems (EAS) и Hellenic Vehicle Industry (ELVO) , предаде Ройтерс, като се позова на изявление на военния министър на Гърция Панос Панагиотопулос.

По думите на Панагиотопулос емирството ще представи инвестиционните си планове в гръцката военна индустрия по време на посещението на премиера Андонис Самарас в страните край Персийския залив в началото на 2013 г.

Първоначално се предвиждаше Самарас да посети Катар през ноември т. г., но визитата му беше отменена в последния момент заради заседанията на финансовите министри на държавите от еврозоната.

Очаква се догодина гръцкият премиер и представители на катарското правителство да обсъдят също така евентуални инвестиции на емирството в сектора на имотите в южната ни съседка.

Информационната агенция припомня, че Qatar Holding, едно от звената на държавния инвестиционен фонд на емирството, участва в процедурата по приватизацията на Хеленикон – изоставеното международно летище край Атина, което се предвижда да се превърне в нов жилищен бизнес център.

Припомняме, че китайски компании също проявяват интерес към приватизацията в Гърция, най-вече към пристанищната инфраструктура. Китайският гигант COSCO Group вече присъства в страната, като от 2 години успешно управлява част от пристанището в Пирея.

Междувременно от приватизационната агенция на Гърция съобщиха, че са поискали от консорциума, който иска да купи държавната лотарийна компания ОРАР, да повиши финансовата си оферта за дружеството. Новата финансова оферта ще бъде оценена от борда на агенцията до няколко дни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още