IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата ще проверява и сделките с терени в района на Камчия

Има съмнения, че инфраструктурата в района е подобрявана с държавни пари, за да се повиши цената на терените

13:34 | 18.01.13 г.
Прокуратурата ще проверява и сделките с терени в района на Камчия

Министерство на земеделието и храните (МЗХ) ще внесе в прокуратурата сигнал за сделка от времето на управление на предишното правителство с терени от горския фонд в района на река Камчия, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

„Правят се проверки на данни, че в периода на реализирането на сделката с тези терени са използвани държавни пари, с които да се подобри инфраструктурата в района около Камчия с цел да се повиши икономическата стойност на територията“, съобщи ресорният министър Мирослав Найденов в Берлин.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че от земеделското ведомство са поискали да бъдат проверени 98 сделки с горски територии.

Всяка година екоминистерството издава временни забрани за строителството в района на Камчия, защото все още не е обявило със заповед защитената зона. Строителните апетити в района датират още от времето на правителството на НДСВ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:23 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още