IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Куба легализира агентите на недвижими имоти

Стъпката ще даде тласък на зараждащия се пазар на недвижими имоти на острова

15:46 | 03.10.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Куба легализира агентите на недвижими имоти

Около неотдавнашното решение на Куба да позволи на спортистите си да се състезават за чуждестранни отбори за първи път от революцията на Кастро през 1959 г. се вдигна доста шум.

Едно друго и вероятно по-важно събитие обаче остана почти незабелязано - легализацията на агентите на недвижимите имоти, пише CNBC.

До момента брокерите на имоти в страната трябваше да работят в сянка и под заплаха от арест. Сега обаче те са на път да излязат наяве и да дадат тласък на зараждащия се пазар на недвижими имоти на острова.

Ходът е част от поредицата промени, които предприе комунистическото правителство в опит да подобри икономическите условия.

Допреди няколко години всички жители на Куба трябваше да работят за държавата - от лекарите до земеделците, сервитьорките и всички останали. На практика всички бяха държавни служители. Поне за агентите на недвижими имоти това изглежда вече не е така.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още