IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Националната библиотека ще изгради книгохранилище в бивши военни имоти

С друго решение правителството разреши на „Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация“ ЕАД да продаде на търг имоти в Горна баня

14:28 | 12.03.14 г.
Националната библиотека ще изгради книгохранилище в бивши военни имоти

Правителството отне от Министерството на отбраната управлението върху два имота и го предостави на Министерството на културата, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. В сградите, стопанисвани до момента от отбранителното ведомство, ще бъдат изградени книгохранилище за нуждите на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” и складови площи за съхранение на реквизити и декори на Младежкия театър „Николай Бинев”. За книгохранилището ще бъдат използвани три сгради, намиращи се в имот от 10 дка в с. Герман.

С друго решение правителството даде съгласието си „Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация“ ЕАД да продаде на търг свои имоти. Това са терен от 1,2 дка, заедно с построените в него санаториум, склад и едноетажна сграда, както и двуетажна сграда от 185 кв. м. Имотите се намират в софийския квартал Горна баня и не се ползват от лечебното заведение от 1998 г. Първоначалната им тръжна цена ще бъде определена от независим оценител.

На днешното заседание беше прието и решение за отчуждаване на части от имоти – частна собственост, необходими за изграждането на лот 4 „Сандански-Кулата” на автомагистрала „Струма”. Имотите се намират в землищата на селата Дамяница, Ново Делчево, Левуново, Ново Кономлади, Марикостиново, Генерал Тодоров, Марино поле и Чучулигово в област Благоевград. Разходите по процедурата са за сметка на Агенция „Пътна инфраструктура”. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано по реда на АПК в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още