IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът отчужди частни имоти за обхода на Габрово

Финансирането на отчуждителните процедури се осигурява от Агенция "Пътна инфраструктура"

13:39 | 18.02.15 г.
Кабинетът отчужди частни имоти за обхода на Габрово

За реализацията на проекта за изграждането на обход на Габрово днес правителството взе решение за отчуждаване на имоти и части от имоти, които са частна собственост, става ясно от съобщение на пресцентъра на Министерския съвет.

Имотите са в землището на Габрово, а финансирането на отчуждителните процедури се осигурява от Агенция „Пътна инфраструктура“, са одобрили министрите. Тяхното решение обаче може да бъде обжалвано по реда на Административно-процесуалния кодекс (АПК).

Припомняме, че проектът за изграждането на обход на Габрово стартира през май 2013 година, като работата е разделена на няколко етапа. Проектът има европейско финансиране по ОП "Транспорт".

Справка в сайта на АПИ показва, че общата дължина на обекта е 23,2 километра, предвидено е изграждането на тунел под Шипка, както и мостове и виадукти, пътни възли и кръстовища.

Досега по проекта към изпълнителя АПИ е превела общо 19,6 млн. лева.

С друго решение Министерският съвет обяви 12-километров участък между Созопол и вилното селище „Дюни“ за път с общинска собственост. Промяната е по искане на кмета на община Созопол, допълват още от Министерския съвет.

С това решение общата дължина на общинските пътища в общината става почти 80 километра, а на територията на цялата страна общинските пътища са с дължина от 19,5 хил. километра. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:33 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още