IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АДСИЦ се увеличават с още две

Към момента на пода на борсата се търгуват акциите на 13 подобни компании, като пазарната им капитализация надвишава 169 млн. лв.

10:29 | 18.04.06 г.
АДСИЦ се увеличават с още две

Нови две акционерни дружества със специална инвестиционна цел бяха регистрирани в Централен депозитар в дните от 10 до 17 април, показва седмичният бюлетин от институцията. Това са Фонд за Земеделска Земя Мел Инвест АДСИЦ и Софарма Имоти АДСИЦ.

45,4 на сто от капитала на Фонд за Земеделска Земя Мел Инвест са притежание на Мел инвест холдинг АД-София, докато Ем Ай Ей има дял от 22 на сто. Дана Попова и Евелина Георгиева притежават съответно 17,6 и 8 на сто, докато група от физически лица има 7 на сто.

Дружеството планира да инвестира в недвижими имоти, посредством покупка на право на собственост и извършване на строежи и подобрения с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг или аренда и продажба.

Институционален инвеститор в Софарма Имоти АДСИЦ е ИД Надежда, притежаващо 30 на сто от капитала. С дялове от по 20% са София АД и Телекомплект АД, докато Телсо АД има участие в капитала в размер на 12 на сто. Софарма, заедно с изпълнителния директор на фармацевтичната компания - Огнян Донев, както и Борис Борисов и Венцислав Стоев имат по 4,5 на сто.

Софарма Имоти ще инвестира както в бизнес сгради, така и в земеделска земя.

Документите за АДСИЦ-а вече са внесени в Комисията за финансов надзор и в скоро време се чака листването му на борсата, както и задължителното му увеличение на капитала.

Към момента на пода на борсата се търгуват акциите на 13 подобни компании, като пазарната им капитализация надвишава 169 млн. лв. Само преди седмица в Централен депозитар бяха вписани Фонд за Енергетика и Енергийни Икономии – ФЕЕИ АДСИЦ и Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ.

Oще по темата:

Какви са предимствата за инвестиране в АДСИЦ

Свързани компании:

Агроенерджи Инвест АДСИЦ(AGI)

Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ АДСИЦ(FEEI)

ИД Надежда АД(NAD)

Мел инвест холдинг АД(MELH)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още