IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиер Фонд АДСИЦ ще строи затворен жилищен комплекс във Варна

Строителството ще продължи около 15 месеца, a приблизителната стойност на проекта е 7,05 млн. лв.

12:57 | 20.04.06 г.
Премиер Фонд АДСИЦ ще строи затворен жилищен комплекс във Варна

През пролетта на настоящата година Премиер Фонд АДСИЦ ще закупи регулиран терен в курортните комплекси край Варна с влязъл в сила подробен устройствен план на отстояние до 1000 м. от морското крайбрежие с площ от 4 000 кв. м. Цената на придобиване на парцела е 400 хил. лв., като върху закупения терен ще бъде изграден жилищен комплекс с апартаменти за целогодишно ползване, става ясно от регистрационни документ на фонда, предоставен на БФБ-София.

Приблизителната стойност на проекта е 7,05 млн. лв., а разгърната застроена площ – 8 хил. кв.м. Строителството ще продължи около 15 месеца и ще бъде извършено от избрана с конкурс строителна фирма.

Планираната договорена цена за изграждане на сградата до „ключ” е в размер на 400 евро за кв. м, докато очакваната продажна цена на кв.м жилищна площ в построената сграда е 800 евро. За финансиране на част от строежа дружеството ще ползва дългово финансиране (банков кредит или облигационна емисия) в размер на до 2.7 млн. лв. и срок на погасяване 12 месеца.

В устава на „Премиер Фонд” АДСИЦ е записано, че дружеството се учредява за неограничен срок. Ръководството планира през следващите няколко години да се насочи към няколко основни пазарни сегмента – жилищни имоти, ваканционни имоти, офис площи, търговски имоти, индустриални имоти и земеделска земя.

През следващите две години „Премиер Фонд” АДСИЦ планира да развива дейността си предимно на територията на големите индустриални центрове и курортните селища, тъй като във тези градове пазарът на недвижими имоти е най-ликвиден и интересът от страна на чуждестранни инвеститори е най-голям.

КД Пеликан АД и Холдинг Варна А притежават съответно по 20 и 10 на сто от капитала на фонда, докато Експрес Гаранцион ООД и Унишип ЕООД имат по 9,9 и 9,5%. Останалата част от акционерния капитал е разпредлена между физически лица, имащи между 3 и 10 на сто.

Търговията с правата на дружеството, даващи възможност за участие в увеличението на капитала, ще стартира в седемдневен срок от публикуването на съобщението в Държавен вестник“, каза за Investor.bg Красимира Найденова, главен брокер в ИП Булекс Инвест, консултант на Премиер Фонд на първоначалното увеличение на капитала.

Свързани компании:

Премиер Фонд АДСИЦ(PREM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още