IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пилотен проект помага за обновяването на жилищни сгради в Габрово

Проектът предвиждат директна субсидия в размер на 20% от стойността на задължителния пакет от ремонтните работи за отделните жилища

12:16 | 22.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Пилотен проект помага за обновяването на жилищни сгради в Габрово
В община Габрово стартира приемането на документи за кандидатстване по пилотен проект на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Програмата на ООН за развитие, който цели да помогне на гражданите, които живеят в едропанелни многофамилни жилищни сгради, в обновяването им, съобщиха от общината.

Финансовите условия по проекта предвиждат директна парична субсидия в размер на 20% от стойността на задължителния пакет от ремонтно-обновителни работи за отделните жилища. Изцяло ще бъдат финансирани цялостните проекти за саниране на сгради, обновяването на общи части от сградата, техническото й и енергийно обследване.

По проекта могат да кандидатстват сгради, построени преди повече от 15 години - едропанелни блокове в жилищни комплекси, многофамилни жилищни сгради, строени по индустриален способ в жилищни комплекси, единични жилищни сгради, строени по индустриален способ и други многофамилни жилищни сгради.

Ще се приемат само проекти за обновяване на цели сгради. Желаещите да участват собственици на жилища в етажните собствености трябва да се сдружат и всички собственици да поемат ангажимент за финансиране на своя дял от обновяването.

Финансиране ще получат дейностите по подмяна на хидроизолацията, ремонт и отводняване на покрива; изпълнение на допълнителна външна топлоизолация; ремонт на външна дограма; обработка на фасадните панели; подмяна на водопровод и канализация; ревизиране и подмяна на части на инсталации в общите части на сградата; строително - ремонтни работи в общите части на сградата.

От община Севлиево пък съобщиха, че ще получат над 104 хил. лв. от Министерство на държавната политика при бедствия, аварии и катастрофи. От тях близо 50 хил. лв. са за ремонт на църквата в с. Добромирка, а 55 261 лв. - за ремонтни дейности на джамията в с. Ряховците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още