IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 9 млн. евро е паднала стойността на Мол Велико Търново от 2007 досега

Според най-новата оценка стойността на мола се е понижила до 23,6 млн. евро

12:56 | 09.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
С 9 млн. евро е паднала стойността на Мол Велико Търново от 2007 досега

Търговският център Мол Велико Търново е изгубил близо 9 млн. евро от стойността си в началото на 2007 г. досега.

Според най-новата оценка, направена от британската консултантска компания SHM Smith Hodgkinson (SHM), стойността на Мол Велико Търново се е понижила до 23,6 млн. евро. За сравнение към края на януари оценката бе 32,5 млн. евро.

Междувременно оценката бе понижавана няколко пъти до 31,6 млн. евро в края на миналата година и после до 27,9 млн. евро през февруари поради значителното забавяне на инвестиционния пазар и пазара на имоти като цяло.

Този път обезценката е най-голяма и надвишава 4 млн. евро.

Предвид продължаващата несигурност в глобалната икономика и условията на кредитните пазари, както и все по-видимия ефект от тях върху България, от SHM увеличиха очакваното от тях ниво на доходност при изход от инвестицията, се казва в съобщение на компанията собственик на мола Convergence Property Company (ECPC).

От известно време компанията търси купувач за мола, като през март тя съобщи за Investor.bg, че смята да задържи продажбата, докато пазарните условия се подобрят.

Във връзка с новото съобщение от ECPC не бяха непосредствено на разположение за коментар относно развитието на евентуална продажба на търговския център във Велико Търново, който е единственият й актив у нас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още