IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Норвежката крона се повиши спрямо долара, еврото и швейцарския франк

За инвеститорите в Европа, Норвегия остана най-добрата възможност, коментират анализатори

21:30 | 06.09.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: hagge, лиценз: <strong><a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/" target="_blank">CreativeCommons</a></strong></p>

Снимка: hagge, лиценз: CreativeCommons

Във вторник норвежката крона се повиши спрямо швейцарския франк, долара и еврото, след като Швейцария фиксира минимален обменен курс на франка спрямо еврото, с което накара инвеститорите и анализаторите да се замислят кои активи могат да заменят швейцарския франк като инвестиционно убежище, пише MarketWatch.

„След обявяването на решението на Швейцарската централна банка, че няма да позволява еврото да се търгува под 1,20 франка, ние вярваме че сега има още една причина за поскъпването на норвежката крона“, посочват Тим Дейвис и Ханс Редекер, анализатори на Morgan Stanley.

„Сега швейцарският франк е доста по-малко привлекателен. За инвеститорите в Европа, Норвегия е най-добрата възможност“, допълват те.

Норвежката крона се повиши спрямо швейцарския франк с над 10%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
mos70
преди 12 години
[quote]След обявяването на решението на Швейцарската централна банка, че няма да позволява еврото да се търгува под 1,20 франка, ние вярваме че сега има още една причина за поскъпването на норвежката крона, посочват *** Дейвис и Ханс Редекер, анализатори на Morgan Stanley.[/quote]Айдееее, сега ще надуют и кроната....аман от балони, аман от "инвеститори"...Трябва да се работи (да се произвежда, да се създава продукт, услуги)...имагинерното купуване/продаване, чрез натискане на копченца, седейки по 12 часа пред екрана, НЕ създава икономика, но създава именно такива балони и именно то е в дъното на цялата финансова криза!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
Меркел говори за ефекта на доминото ако гърция излезе от ЕС, ами ако не излезе пак има домино. М/у другото Меркел трябва да я махнат докато е време. Такива запазвания на статутковото ще сринат ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още