IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само 4 държави ще останат извън новото споразумение в Европа

Канцлерът на Германия Ангела Меркел изрази увереност, че постигнатите резултати са добри и ще върнат доверието в еврото

08:44 | 09.12.11 г. 26
Автор - снимка
Създател
Само 4 държави ще останат извън новото споразумение в Европа

Само четири държави от 27-те, членуващи в Европейския съюз, няма да приемат създаването на фискален съюз. Това съобщи президентът на ЕС Херман Ван Ромпой след вчерашното начало на срещата на върха в Европа, пише Ройтерс.

"Документът ще се подпише от 23 страни, а други три съобщиха, че засега нямат нужния мандат за такова решение", отбеляза той.

Към новия пакт ще се включат 17-те страни от еврозоната и още 6 държави - България, Дания, Латвия, Литва, Полша и Румъния. Те са дали съгласие да сключат фискално споразумение със строги правила, които да залегнат в конституциите им.

Засега само Великобритания е отхвърлила възможността да утвърди предложените вчера мерки.

Новото споразумение за по-тясна координация на икономическите и фискални политики на отделните страни ще бъде готово до март 2012 година, уверен е президентът на Франция Никола Саркози.

На този етап ЕС се отказва да принуждава частните банки да участват във финансирането на програмите за стабилност на съюза. Това финансиране вече ще се осъществява от Международния валутен фонд, съобщи Херман Ван Ромпой.

За тази цел страните от еврозоната обмислят да налеят в МВФ допълнителни 200 милиарда евро, които да се използват в подкрепа на проблемните страни от европейския валутен съюз.

Президентът на Европейската централна банка Марио Драги определи като много добър резултат за еврозоната взетите до момента решения на срещата на върха на ЕС в Брюксел.

"Това е много добър резултат за еврозоната. Това е основа за бюджетен пакт с повече дисциплина в икономическите политики на страните членки", каза Драги.

Мнението на канцлера на Германия Ангела Меркел е, че срещата на върха е донесла "добър резултат", който ще позволи да бъде върнато доверието в еврото, предаде Франс прес.

"След продължителни преговори ние постигнахме добър резултат", заяви Меркел в края на първия ден от срещата в Брюксел.

"Ние ще създадем бюджетен съюз за еврото, който ще бъде същевременно съюз на стабилността", посочи Меркел.

"Винаги съм казвала, че 17-те държави от еврозоната трябва да си възвърнат доверието и смятам, че с днешните решения това може и ще бъде постигнато", добави германският канцлер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 7
Патилан
преди 12 години
Най-важното обаче е да проумеем, че главната цел, която стои зад изкуствено предизвиканата икономическа криза, която в скоро време ще прерасне в истинска катастрофа e ЗАВЛАДЯВАНЕ НА СВЕТА. Ционистките евреи започват да завладяват света на принципа "Разделяй и владей". Тяхното служене не е на Бога, а се явява служене на Златния телец. По тази причина те умело използват определени тайни, които им дават възможност да трупат материални богатства и с тях да завладяват света, в по-голяма част с войни и други средства.Обединена Европа е техен проект от началото на миналия век, по подобие на САЩ. Основен узурпатор на човечеството е Ватикана, прикрит зад името на "хуманизма и милосърдието". Великата инквизиция ще използва силата на правителството на САЩ, за да въведе пълен контрол над цялото човечество. Банкерът Дейвид Рокфелер 23 Септември 1993 : " Сегашният прозорец от възможности, по време на който миролюбивият и взаимнозависим световен ред може да бъде изграден, няма да бъде отворен твърде дълго. Ние сме на предела на глобална трансформация. Всичко от, което се нуждаем сега е криза и народите ще приемат Новият Световен Ред."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 8
Патилан
преди 12 години
Всъщност, евреите отдавна се гаврят с народите, особено с белите. Крайният резултат от всичко това е тотално объркване на обществата и насаждането на чувство за пълна безнадежност.С ШИКАЛКАВЕНЕ И СКРИВАНЕ НА ИСТИНАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ УПРАВЛЯВА ЦЯЛО ЕДНО ОБЩЕСТВО. ЧОВЕЧЕСТВОТО И ДО ДНЕС СЕ УПРАВЛЯВА С ХИТРОСТ, И ЛЪЖА, ЧРЕЗ МЕТОДА АКО МИНЕ, И ТАКА, ДОКАТО ТО САМОТО РАЗБЕРЕ КАК ГО МАНИПУЛИРАТ. НО ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ, ВСЕ ПО ТОЗИ НАЧИН НЕ МОЖЕ ВЕЧНО ДА ПРОДЪЛЖАВА.РАНО ИЛИ КЪСНО ЧОВЕЧЕСТВОТО ЩЕ БЪДЕ ИНФОРМИРАНО И ЩЕ УЗНАЕ ИСТИНАТА ЗА САМОТО СЕБЕ СИ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 0
diado mrass
преди 12 години
Земеделието е скъп спорт. В България, ако 72% от населението се занимаваше със земеделие, то минималната работна заплата щеше да е поне 500 ойро. проблемът е, че точно толкова процента от населението се занимават с усърдно посещение на кафенета и молове... Амин!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 0
ABBA
преди 12 години
В Папуа Нова Гвинея, която е изключително слаборазвита страна и разчита основно на земеделието, където са заети приблизително 72 % от трудоспособните на острова, минималната работна месечна заплата възлиза на 141,70 евро. ......http://***.vestnikataka.bg/show_news.php?id=215976&cat=7
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 12
senzor
преди 12 години
Двадесет и трички хванати за ръчички, дружно полетяха...в пропаста. "Ах, как боли" - дочу се глас от долу. На 23 езика.Сборник "Европейска лирика и проза"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 1
simo.smo
преди 12 години
Сега остава да свалят няколко кредитни рейтинга и всичко започва от начало ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още