IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ: Икономиката на Азия се стабилизира

Предвиждаме ръстът да се ускори догодина, посочи директорът на отдела за азиатско-тихоокеанския регион на Фонда Ануп Сингх

11:02 | 22.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Ануп Сингх. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Ануп Сингх. Снимка: Архив Ройтерс

Икономиката на Азия се е оттласнала от дъното и ръстът ще се ускорява с навлизането в 2013 г., заяви Ануп Сингх, директор на отдела за азиатско-тихоокеанския регион в Международния валутен фонд, цитиран от MarketWatch.

“Азия се е стабилизирала. През последните 2 тримесечия в Китай се наблюдава лек подем. Предвиждаме ръстът да се ускори догодина“, каза Сингх.

Мнението му подкрепя „бичата“ прогноза на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, която през тази седмица обяви, че силното вътрешно търсене ще стимулира разширяването на икономиките от Югоизточна Азия през следващите 5 години със скоростта, с която протичаше преди началото на световната финансова криза.

Производствената активност в Азия показва нови признаци на живец. Предварителните данни за производствената активност в Китай през ноември показаха първо разширяване от 13 месеца, увеличавайки свидетелствата за обрат в китайската икономика в посока на ускоряване на ръста.

Индексът на бизнес активността в Китай, съставян от най-голямата европейска банка HSBC, нарасна до 50,4 пункта през настоящия месец при окончателни данни от 49,5 пункта за октомври, надхвърляйки границата от 50 пункта, разделяща ръста от спада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още