IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на биткойна отново надолу с над 50%

Причината е, че търговската платформа MtGox се оттегля от Борда на Bitcoin Foundation

12:09 | 24.02.14 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Цената на биткойна отново надолу с над 50%

След като вчера дигиталната валута биткойн възстанови част от стойността си, която с лекота изтри в последните няколко дни, днес цената спадна с още близо 52%.

Една от най-големите платформи за покупко-продажба на биткойни – MtGox, се оттегля от Борда на директорите на Bitcoin Foundation. Като причина от сайта посочват невъзможността за възобновяване на пълните операции, след като платформата изпитваше технически проблеми в последните дни, пише BusinessInsider.

Всички съобщения (туийтове) на MtGox в профила на платформата в Tweeter пък бяха изтрити.

Лице, запознато със случващото се, сподели, че не е ясно кога MtGox ще внесе повече яснота за техническите проблеми, които изпитва. Както стана ясно, друг анонимен източник съобщи, че платформата ще разкрие повече информация в следващите дни.

Цената на биткойна се покачи до 349 долара на фона на слуховете, че MtGox ще възобнови плащанията, но само за кратко. Цената отново е под 200 долара, като към този момент един биткойн струва около 150 долара. Цената на платежното средство се движи около 580 долара на платформата Coindesk.

Графика: Investing.com

Само за две седмици стойността на биткойна се измени рязко. За този период потребителите на MtGox нямаха възможност да извършват операции заради технически проблем. Компанията дори смени местоположението на офиса си заради „проблеми със сигурността“.

Но дори и без проблемите в последните дни потребителите на платформата се оплакваха както от проблеми с трансакциите, така и от нежеланието на директорa на компанията Марк Карпелс да поеме отговорност за случващото се.

Последните събития изхвърлиха MtGox от ценовия индекс на Coindesk, следящ движението в цената на биткойните, и опетниха името на платформата сред биткойн обществото.

Така Mt Gox напуска Борда на директорите на Bitcoin Foundation. Представителите на компанията в ръководното тяло заемаха едно от трите места, отредени за индустрията. Предстои оповестяването на допълнителна информация, включително и такава, касаеща изборните процедури, съобщават още BusinessInsider.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 2
deant
преди 10 години
Така е като оставиш нещо на спекулантите. Оглозгат го и го хвърлят в коша. Да се готви LiteCOIN и другите подобни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 1
Repoman
преди 10 години
От високо се пада най-лошо.Жалко е, че опропастиха биткойна, беше добра идея, но не за такива нива. Ако беше се задържал в ниското можеше и да има бъдеще.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 2
albobo76
преди 10 години
Полека-полека, ама май на свободно падане ми прилича повече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 3
Repoman
преди 10 години
И надувахме балона, надувахме го, и той не направи пук и бум, а направи едно тихо псссссссссссссссс..... и започна полега да спада. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още