IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите назначения в частния сектор в САЩ надминават очакванията през октомври

Ръстът възлиза на 182 хил. нови работни места, което е малко над прогнозите за повишение от 180 хил.

16:16 | 04.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Частните компании извън земеделския сектор в САЩ са назначили повече служители през октомври, отколкото очакваше пазарът, сочат данните за заетостта извън земеделието на частната изследователска компания ADP и Moody's Analytics. Новоназначените служители са 182 000, което е малко над прогнозите за 180 000 души.

Резултатът за септември беше ревизиран надолу – от 200 000 до 190 000 нови работни места.

CNBC посочва, че ръстът се забавя спрямо септември, както и че на годишна база се наблюдава спад от 21% в новите назначения.

Изследването на ADP дава информация за общия брой безработни, които са намерили работа през съответния месец, и е един от ключовите показатели за състоянието на трудовия пазар в САЩ. 

Докладът се следи внимателно от пазарите, а в петък предстои да бъдат публикувани и правителствените данни.

Икономисти очакват Службата за трудова статистика да съобщи за ръст от 182 000 нови работни места през октомври след разочароващите 142 000 през септември. Освен това тяхната прогноза е, че безработицата намалява от 5,1 до 5%.

Данните за новите назначения са важни и за Федералния резерв на САЩ, който на последното си заседание намекна, че може да вдигне лихвените проценти през декември.

Междувременно бяха публикувани и данни за търговския баланс на САЩ, като дефицитът през септември се свива с 15% до 40,8 милиарда долара, което е с един милиард по-малко отколкото очакваха пазарите. Данните за август бяха ревизирани от 48,3 до 48 милиарда долара, съобщава Министерството на търговията.

През септември износът нараства с 1,6% до 187,9 млрд. долара, което е най-големият ръст от март. Вносът намалява с 1,8% до 228,7 млрд. долара, което пък е най-резкият спад от четири месеча насам.
 

Повече за интересните тенденции, които движат форекс пазарите, може да научите по време на четвъртата годишна конференция за инвестиции и валутна търговия INVESTOR Finance Forum, която ще се проведе на 27-и ноември в Интер Експо Център София.

Повече информация за конференцията може да научите от официалния интернет сайт http://financeforum.investor.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още