IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалното производство в Германия се свива изненадващо през септември

Производството пада с 1,1% на месечна база, сочат сезонно изгладени данни на Министерството на икономиката

10:36 | 06.11.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германското индустриално производство намалява изненадващо през септември, до голяма степен вследствие на забавянето на китайската икономика и други развиващи се пазари, съобщава Bloomberg.

При сезонно изгладени данни производството се свива с 1,1% на месечна база през септември, сочат данните на Министерството на икономиката. През август спадът беше ревизиран до 0,6%. Резултатите, които са колебливи, са под средната прогноза за 0,5% ръст на икономистите, анкетирани от Bloomberg. 

Най-голямата икономика в еврозоната усеща последиците от забавянето в Китай и редица развиващи се пазар, които са ключови дестинации за износа й. Фабричните поръчки от държави извън еврозоната намаляват с 8,6% през третото тримесечие и фокусът на внимание се насочва към подкрепа на вътрешното търсене.

„Разочароващите данни за индустриалното производство не вещае добри новини за ръста на БВП през третото тримесечие“, казва Карстен Бжески, главен икономист в ING-Diba във Франкфурт. Данните за икономическия ръст в Германия през третото тримесечие предстои да бъдат публикувани на 13 ноември.

В четвъртък Министерството на икономиката обяви, че индустриалните поръчки неочаквано намаляват с 1,7% през септември, което е трети пореден месец понижение. Доверието на бизнеса се влошава през октомври за пръв път от четири месеца, сочат данни на икономическия институт Ifo.

„Германската индустрия усеща леки съпротивления заради забавения ръст на световната икономика, особено в някои големи развиващи се пазари“, казват от министерството. 
 

Повече за интересните тенденции, които движат форекс пазарите, може да научите по време на четвъртата годишна конференция за инвестиции и валутна търговия INVESTOR Finance Forum, която ще се проведе на 27-и ноември в Интер Експо Център София.

Повече информация за конференцията може да научите от официалния интернет сайт http://financeforum.investor.bg/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 8 години
Ааа, нема страшно! Сега като разстанят мигрантите и сичко ше'с опрай - секи ахмед като си дигне къща, като я обзаведе и си купи по една кола за него и за айшето и 'кономиката ше фръкни...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още