IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през седмицата

Безспорно ключовите събития са заседанието на ЕЦБ за паричната политика, и доклада за заетостта в САЩ извън земеделието

09:53 | 30.11.15 г.
Какво ще движи пазарите през седмицата

Европейската централна банка (ЕЦБ) застава във фокуса на вниманието тази седмица. В четвъртък институцията заседава и пазарите очакват програмата за стимули да бъде разширена. В петък в САЩ ще излязат ключови данни за заетостта извън земеделието, които се следят внимателно от Фед. Централната банка в САЩ заседава на 15-16 декември и прогнозите сочат, че лихвените проценти ще бъдат вдигнати от рекордно ниските им нива

В понеделник, 30 ноември, в САЩ ще бъдат публикувани данни за планираните продажби на жилища.

Във вторник, 1 декември, китайската Федерация на логистиката и поръчките ще публикува данни за активността в производството и сектора на услугите. Освен това ще бъде публикуван индексът Caixin за услугите.

Американският Институт по управление на предлагането обявява данни за производствената активност, а Американският петролен институт – седмичния си доклад за резервите.

В сряда, 2 декември, частната изследователска компания ADP публикува данни за заетостта в частния сектор, както и петролните запаси миналата седмица.

Председателят на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън ще има изявление за перспективите пред икономиката на САЩ.

В четвъртък, 3 декември, Европейската централна банка ще обяви дали ще промени паричната си политика. Пазарите очакват банката да разшири програмата си за стимули. След изявлението президентът на ЕЦБ Марио Драги ще има пресконференция.

САЩ публикуват данни за подадените молби за помощи при безработица, както и за индустриалните поръчки.

Дженет Йелън ще говори за паричната политика в САЩ пред членовете на икономическата комисия в Конгреса.

В петък, 4 декември, в САЩ ще бъдат публикувани ключови данни за заетостта извън земеделския сектор, които се следят внимателно от Фед и ще повлияят на решението на централната банка дали да вдигне лихвените проценти на заседанието си през декември.

Частната компания за услуги в нефтената индустрия Baker Hughes публикува седмичните си данни за броя на нефтените платформи в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още