IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поръчките за заводите в САЩ отчитат с най-бърз растеж от четири месеца

Секторът на услугите през септември пък отбелязва най-голям ръст от 12 години

17:07 | 03.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Поръчките за заводите в Съединените щати са се увеличили с 1,4 на сто през септември (спрямо 1,2 на сто през август), а секторът на услугите миналия месец отчита най-голям растеж от 12 години, предаде Асошиейтед прес.

Септемврийските заводски поръчки са с най-бърз растеж от четири месеца. В същото време ключова категория, отчитаща инвестиционните планове на бизнеса, се е разраснала в най-голяма степен от над една година.

Министерството на търговията съобщи, че увеличението на поръчките в производствения сектор включва скок от 30,8 на сто на търсенето на пътнически самолети - силно променлива категория от месец на месец.

Категорията, отчитаща инвестиционните планове на бизнеса, е нараснала с 1,7 на сто през август - най-добритр показания от увеличението с 2,7 на сто през юли 2016 година.

Анализаторите са на мнение, че производственият сектор е в устойчив подем, което ще подкрепи икономиката като цяло след продължителен период от слабо представяне.

В свое проучване Институтът за управление на доставките съобщи, че секторът на услугите в САЩ е нараснал през октомври с най-бързия темп от 12 години.

Неговият индекс за услугите се е повишил миналия месец до 60,1 спрямо 59,8 през септември. Всяко равнище над 50 означава растеж. Показателят за октомври е най-добрият от август 2005 година. Секторът на услугите нараства за 94-и пореден месец.

Частният сектор на услугите допринася за 70 на сто от работните места в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още