IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toshiba призова Western Digital да не се меси в продажбата на звеното за чипове

Western Digital твърди, че японският гигант е нарушил част от договорните си задължения

11:20 | 09.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японската технологична компания Toshiba заяви на своя партньор в сферата на производството на чипове с памет Western Digital да не се намесва в продажбата на нейното звено за чипове, предава Ройтерс.

Western Digital, която е партньор в основния завод на Toshiba за чипове, както и един от кандидатите за придобиване на звеното за чипове на компанията, твърди, че японският гигант нарушава договора им, като прехвърля правата за джойнт венчъра им към новоформираното подразделение.

В писмо, изпратено от адвокатите на Toshiba на 3 май, японският гигант оспорва аргументите на Western Digital, че Toshiba е нарушила съвместния им договор. Освен това Toshiba заяви, че потърси защита, ако Western Digital продължи да се намесва в процеса по продажбата.

Според Toshiba действията на Western Digital представляват умишлена намеса, която трябва да бъде спряна.

В отделно писмо, отново изпратено на 3 май, генералният мениджър по правните въпроси на Toshiba, обвини Western Digital в неуспешно изпълнение на част от споразуменията, свързани с общия им бизнес.

Ако Western Digital откаже да подпише до 15 май, звеното за чипове ще отстоява своите права върху интелектуалната собственост, като ще спре достъпа на служителите на Western Digital до всички съоръжения на подразделението, всички мрежи и бази данни, посочва писмото.

Говорителят на Western Digital в Япония е отказал да коментира веднага въпроса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Видео виж още

Коментари

Финанси виж още