IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков: Поне 3 млн. лв. са спестени от електронното преброяване

91% от преброилите се по електронен път живеят в градовете

13:44 | 10.02.11 г. 2
Дянков: Поне 3 млн. лв. са спестени от електронното преброяване

Поне 3 милиона лева са спестени от електронното преброяване според министъра на финансите Симеон Дянков.

„В предварителния бюджет вече беше залегнало, че 20% ще се преброят по интернет. С допълнителните 21% някъде около 3 и 4 млн. лева вече са спестени, а допълнително, разбира се, сега като върви класическото преброяване, там работата ще е по-малко, просто понеже ще трябва по-малко време да се използва, така че може би ще има и допълнителни спестявания“, заяви Дянков във Велико Търново, цитиран от БНР.

Общо 3 100 023 български граждани, или 41,2% от общото население на страната се преброиха онлайн, съобщиха по-рано днес от Националния статистически институт (НСИ).

91% от преброилите се по електронен път живеят в градовете, а 9% са в селата.

Въпреки че електронното преброяване като метод се прилага за първи път у нас, българите са проявили изключително висока активност, смятат от статистиката.

Най-голямата активност е отчетена в София-град - близо 69%, следвана от Варна с близо 55%. Най-малко активни са били в област Кърджали, където от преброяването по интернет са се възползвали малко над 20%.

Най-голямата възрастова група са хората между 30 и 39 години, които са 17 на сто от всички, попълнили анкетната карта в мрежата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Спящият бик
преди 13 години
Значи спокойно можем да преминем и към електронно гласуване на изборите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
jamiemirror
преди 13 години
Абе спестени - нали пак ще минават преброители по домовете?Аз такива въпроси както в шитовете за преброяването и в данъчната си декларация нямам! Пълна кретения!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още