IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакват 5,6% ръст на разходите за информационни технологии в света през 2011 г.

Подемът в продажбите на таблети накара Gartner да коригира прогнозата си във възходяща посока

22:09 | 30.03.11 г.
Очакват 5,6% ръст на разходите за информационни технологии в света през 2011 г.

Разходите за информационни технологии (ИТ) в глобален мащаб ще нараснат с 5,6 процента до 3,6 трлн. долара през 2011 година, подкрепени от покупките на таблетни компютри, прогнозират от Gartner Inc. 

Предишната прогноза на компанията беше за по-слабо увеличение от 5,1%. Новата прогноза взема предвид подема в продажбите на таблети, посочват от базираната в Кънектикът компания за проучвания в съобщение, публикувано днес и цитирано от Bloomberg.

Разходите за таблети може да нараснат до 29,4 млрд. долара през 2011 г. от 9,6 млрд. долара миналата година.

Този месец Apple стартира продажбите на таблета iPad 2, за да запази преднината си пред конкурентите. Главният оперативен директор на Apple Тим Кук заяви, че продажбите на таблети рано или късно ще задминат тези на персонални компютри.

Gartner все още е в процес на оценяване на влиянието на земетресението и последвалите вълни цунами в Япония върху разходите за информационни технологии, посочва Ричард Гордън, вицепрезидент на компанията. Gartner търси отговор на въпроса как нарушенията във веригата на доставки на електроника ще се отрази на търсенето в ИТ сегмента, казва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още