IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експанзията на уебсайтовете за групово пазаруване продължава

Вторият по големина уебсайт за търговия с групови отстъпки в света LivingSocial си е осигурил 400 млн. долара финансиране за своето разрастване

10:08 | 06.04.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Експанзията на уебсайтовете за групово пазаруване продължава

Вторият по големина уебсайт за търговия с групови отстъпки в света LivingSocial си е осигурил свежо финансиране за 400 млн. долара, които ще вложи в своята експанзия в стремежа си да изпревари пазарния лидер в тази ниша Groupon Inc.

Това са разкрили пред Bloomberg източници от интернет компанията, запознати със сделката, но пожелали да запазят анонимност.

По техните думи инвестицията оценява LivingSocial на около 3 млрд. долара.

Финансирането е отпуснато от четири инвеститора. Два от тях за първи път придобиват дял в LivingSocial – фондът за дялово инвестиране Institutional Venture Partners, който държи дял и в микроблога Twitter, както и T. Rowe Price Group.

Другите инвеститори са компанията за онлайн търговия на дребно Amazon.com Inc. и инвестиционната компания Lightspeed Venture Partners, които вече имат дял в LivingSocial.

Пазарът на търговия с купони за групово пазаруване набра скорост през последните месеци, което увеличи интереса към компаниите от сектора и засили съперничеството между тях.

Лидерът в тази пазарна ниша Groupon обяви, че обмисля първично публично предлагане на акции, което може да даде на компанията пазарна оценка от до 25 млрд. долара.

Приходите на LivingSocial се очаква да достигнат 1 млрд. долара през тази година. Компанията планира да използва отпуснатото й финансиране за наемането на персонал и придобивания, уточняват източниците на Bloomberg.

Ръководството на LivingSocial планира да увеличи повече от три пъти броя на служителите си тази година до 1 800 души и очаква да увеличи повече от два пъти броя на градовете, в които компанията предлага сделки, до 400.

Groupon засега оперира на територията на САЩ, Канада, Великобритания, Тайван и Турция и предлага търговия с отстъпки в около 500 градове от тези страни. Компанията има около 3000 служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
kamelia74
преди 12 години
Здравейте,аз попаднах на един страхотен сайт, който събира всички изгодни оферти за групово пазаруване на едно място! Има много интересни предложения, а и спестява време, защото не се налага да посещавам сайтовете за колективни покупки един по един.Сайта е на адрес: ***.kolektivno.bg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
Lusi
преди 13 години
Според мен това е бъдещето. Пазаруването он-лайн спестява много време и средства. Най-много ми харесва сайта ***.piperki.bg - много практичен и удобен. Офертите им не са за изпускане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Кафеджиев
преди 13 години
Мисля, че тези сайтове в България вече станаха прекалено много.Силно препоръчвам сайта http://vsichkioferti.bg - където ги има офертите на всички сайтове за колективно пазаруване на едно място.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
melon
преди 13 години
Много съм доволен от груповото пазаруване.Само сайтовете трябва добре да си селектират офертите, защото има некоректни.Инвестора няма ли да прави такъв сайт?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още